(NL) Lezing ‘Wetenschap in de Wijk’, Indische Buurt, Amsterdam Oost.

Elke derde dinsdagavond van de maand komt een wetenschapper op bezoek in de Meevaart in Amsterdam Oost, die in gewone taal een bekend onderwerp bespreekt. De achttiende lezing vindt plaats op dinsdag 19 september om 19.30 uur door dr. Joep Hofhuis, Universitair Docent Interculturele Communicatie in Organisaties aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Titel: Kleurenblind diversiteitsbeleid, bestaat dat wel?

“Wij kijken niet naar iemands achtergrond, enkel naar kwaliteiten.”
“Geslacht, huidskleur, of leeftijd doen er niet toe, bij ons wordt iedereen beoordeeld op zijn prestaties.”

Dit soort uitspraken zien we de laatste jaren overal terug. In het bedrijfsleven, in de publieke sector en in de politiek wordt steeds vaker ingezet op ‘kleurenblind’ diversiteitsbeleid. De gedachte erachter is dat als we iedereen gelijk behandelen, dat iedereen ook gelijke kansen heeft. Maar klopt die aanname wel? En voor wie is dit beleid nu eigenlijk het meest gunstig? Aan de hand van bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek bespreken we de voors en tegens van kleurenblind denken op de werkvloer.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.